Iranian Golden Pages Canada - Zarvaragh.com
Home Directory Promote Your Business Services Need Business Advice? About Us Contact Us  
 


Advanced Search



 




Contact us to promote your business
Your listing will appear on Google!
 

بیماری آنفولانزا و عواقب آن




آنفولانزا یک بیماری ویروسی میباشد که در پرندگان و پستاندارن مشاهده میشود، و به دو گونه تقسیم میشود که به نام‌های آ و ب شناخته شده اند ویروس گونهٔ آ بیشتر در عفونتها دیده میشود و بیماری شدیدتری بوجود می‌‌آورد در حالیکه گونهٔ ب کمتر دیده میشود و به شدت گونهٔ آ مریض را اذیّت نمیکند. ویروس آنفولانزا آ خود به چندین نوع تقسیم میشود که از میان آتها میتوان به(اچ‌ ۱ ان ۱) و (اچ‌ ۳ ان ۲) اشاره کرد


بیماری آنفولانزا که بیشتر در زمستان دیده میشود باعث عفونت دستگاه تنفسی میشود و طریقه انتقال آن از طریق ذرات معلق در هوا (از طریق سرفه و یا عطسه کردن شخص آلوده) و دست زدن به سطح‌های آلوده میباشد. این بیماری بصورت ناگهانی ظاهر میشود و علائم آن شامل تب (معمولاً بالا) و لرز، سردرد و کوفتگی عضلات شدید، خستگی شدید، سرفه و گاهی همراه با ریزش بینی و گلو درد میباشد. ویروس آنفولانزا کاملا متفاوت از ویروس سرما خوردگی میباشد اما عواقب آن بسیار شدید تر از سرما خوردگی میباشد.
اشخاص مختلف بصورت‌های گوناگون به این ویروس واکنش نشان میدهند. این ویروس در بعضی خود را بصورت ملایم و در بعضی بصورت شدید نشان میدهد و حتئ میتواند باعث مرگ شود. اگر چه افراد سالم با سیستم ایمنی خوب بعد از دو هفته بحالت عادی باز میگردند اما آنفولانزا برای اشخاص با ریسک بالا میتواند گران تمام شود. این افراد شامل اطفال، خانمهای حامله، افراد بالای ۶۵ سال، افراد با ناراحتی‌های قلبی، با بیماری‌های ریوی مزمن مثل آسم و برونشیت، با دیابت، و افراد با سیستم ایمنی ضعیف مثل کسانی که از بیماریهایی مثل سرطان، ایدز و یا هپاتیت رنج میبرند میشود. ابتلا به آنفولانزا میتواند این اشخاص را در معرض خطر جدی قرار دهد. این ویروس میتواند اشخاص مبتلا را در معرض عفونتهای ثانوی و خطرناک مثل ذات‌الریه، کروپ، مننژیت، عفونت گوش و همچنین وخیم شدن وضع بیماریهایی مزمن قرار دهد. در اینجا توجه شما را به این آمار از سازمان بهداشت جهانی جلب میکنم:
- در کانادا در سال ۲۰۱۰-۲۰۱۱, ۶۸% درصد کسانی که بخاطر آنفولانزا در بیمارستان بستری شدند بالای ۶۵ سال داشتند و ۷۹% درصد کسانی که از این بیماری در گذشتند بالای ۶۵ سال داشتند.
- در آمریکا در سال گذشته، بزرگسالانی که بخاطر آنفولانزا در بیمارستان بستری شدند از بیماریهایی مثل قلب و عروق، آسم و بیماریهای مزمن ریوی رنج میبر دند. در میان اطفالی که بخاطر آنفولانزا در بیمارستان بستری شدند ۲۰% درصد آنها از بیماری آسم رنج میبر دند. از میان کل اشخاصی که در بیمارستان بستری شدند ۷% درصد نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی داشتند و متاسفانه ۲% درصد فوت شدند.
- در انگلیس در سال گذشته ۵۳۹ نفر از بیماری آنفولانزا در گذشتند که فقط ۲۲% درصد آنها بالای سن ۶۴ بودند. همچنین در ۶۰ تا ۷۰% درصد از موارد شدید، این افراد از بیماریهای ریوی مزمن رنج میبردند و اکثر آنها از واکسن آنفولانزا استفاده نکرده بودند.
نتیجهٔ ای‌ که از این آمار و ارقام میتوان گرفت این است که این ویروس میتواند برای هر گروه سنی مشکل ساز بشود. تفاوتی که در سنین مختلف مبتلایان بین انگلیس و امریکای شمالی دیده میشود بخاطر فرم‌های مختلف ویروس آنفولانزا در این دو نقطه میباشد. اما نکتهٔ جالب توجه این است که در امریکای شمالی (آمریکا و کانادا) تقریباً یک فرم از این ویروس در مبتلایان مشاهده شد. اما نکتهٔ بسیار مهم که مرتباً در مبتلایان مشاهده میشود عوارض شدید این ویروس در اشخاصی که از بیماریهای مزمن رنج میبرند و همچنین اطفال میباشد.
یکی از ساده‌ترین و مطمئن‌ترین روشها برای جلوگیری از مبتلا شدن به این ویروس و پخش آن به سایرین زدن واکسن آنفولانزا میباشد. در کشور‌های پیشرفته این واکسن در پاییز در دسترس عموم میباشد و در کانادا بصورت رایگان به تمام افراد تزریق میگردد. متاسفانه در بعضی از رسانه‌ها و همچنین در بعضی رسانه‌های ایرانی افرادی با طرز فکر‌ غلط و غیر تخصصی مردم را از زدن این واکسن میترسانند. همهٔ اشخاص اعم از اینکه سالم هستند، آنهایی که از دارو‌های مزمن استفاده می‌کنند و همچنین افرادی که بالای ۶۵ سال دارند این مسولیت بعهده آنهاست که از گرفتاری به این ویروس و انتقال آن به عزیزان خود جلوگیری کنند و همچنین بالعکس از انتقال این ویروس به خود جلوگیری بعمل آورند.
خانمهای باردار ریسک بالاتری برای بستری شدن در بیمارستان بعد از ابتلا به این ویروس را دارند. بر طبق اطلاعات کنونی واکسن آنفولانزا برای مادر و جنین بی‌ خطر میباشد. واکسن آنفولانزا مادران شیرده و همچنین کودکان شیر خوار زیر ۶ ماه این مادران را محافظت میکند. واکسن آنفولانزا به اطفال بالای ۶ ماه تزریق میگردد و متخصصین اطفال در کانادا بخوبی انواع واکسنها را به مادر‌ها توضیح میدهند.
در حال حاضر در کانادا و آمریکا، زدن واکسن آنفولانزا به همهٔ اشخاص و کودکان بالای ۶ ماه توصیه میشود. اگرچه در بسیاری از کشور‌های مترقی مردم باید برای آن پول پرداخت کنند، در کانادا این واکسن بصورت رایگان در اختیار عموم میباشد. تزریق این واکسن برای اشخاصی که از بیماریهای مزمن رنج میبرند و همچنین اطفال ضروری میباشد، و برای اشخاص سالم بعنوان یک بیمه پیشگیری و همچنین جلوگیری از انتقال این ویروس به دیگران به حساب می آید. واکسن آنفولانزا از طرق مختلف برای عموم قابل دسترسی میباشد و از میان آنها میتوان به پزشک خانواده، کلینیک تزریق واکسن در بعضی دارو خانه‌ها و همچنین در مراکز بهداشت اعلام شده از طرف دولت اشاره کرد.
اینجا به چند نکتهٔ مهم اشاره میکنم. واکسن آنفولانزا بهیچوجه از ویروس سرما خوردگی جلوگیری بعمل نمی‌‌آورد. بعد از تزریق این واکسن، مدت ۲ هفته طول خواهد کشید تا بدن شما نسبت به این ویروس ایمن شود. این به آن معنا هست که در ۲ هفتهٔ اول بعد از تزریق امکان گرفتن این ویروس وجود دارد و این به این معنا نیست که واکسن بی‌ اثر بوده است. در نتیجهٔ هر چه زودتر این واکسن زده شود بهتر خواهد بود. بیماری آنفولانزا معمولاً بین ماه دسامبر و فو ریه به اوج خود میرسد. لطفا به یاد داشته باشید که بهترین کار برای جلوگیری از انتقال انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها شستن کامل دست با صابون و آب ولرم میباشد و از دست زدن به دهان و بینی خود داری کنید. از همه مهمتر، هر سال در فصل پاییز با تزریق واکسن آنفولانزا خود را محافظت کنید.




نویسنده: دکتر افشین طارمی




2522 page views
Want to convert pinglish to english?   Want to convert date?   Want to find out today's currencies' value?
         
Need a dictionary?   Want to download Zarvaragh's pdf version?   Need business advice?

 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
 
     
 
Head Office
Toronto, Ontario, Canada
Phone: 416-222-2211
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
mail@zarvaragh.com
   
3500 Dufferin Street
Suite 603 Toronto,ON M3K 1N2

Montreal, Québec, Canada
Toll Free: 1-855-460-2211
Fax: 416-222-7422
montreal@zarvaragh.com

Orange, California, USA
Phone: 714-978-4888
Toll Free: 1-855-460-2211
usa@zarvaragh.com

© 2011 www.zarvaragh.com
Sitemap:

Home
Add Your Business
Directory
Promote Your Business
Services
Need Business Advice
About Us
Contact Us
Website Legals
Download Zarvaragh Online Versions:

2015 - 2016
2014 - 2015
2013 - 2014
2012 - 2013
2011 - 2012
2010 - 2011
2009 - 2010
2008 - 2009
2007 - 2008
2006 - 2007
2004 - 2005